[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]

Oberoende COMputer

Volume 3, issue 7 (June 29th, 1989)

Table of Contents
 
Reportage 
Amigan som kläddesigner!40
Amiga och mode - det låter nästan som att blanda rökt ål med jordgubbssylt. Men för den internationella modeskolan Margrethe-Skolan är det en realitet. "COMputer" har avlagt visit.
Michael Brockdorff
 
Teknik 
Super 2018
Codemon (C-64); Teckeneditor 64 (C-64); Alt-tangent (C-128); Matematiska figurer (Amiga)
Amiga Power Works34
Välkommen till andra delen av Amiga Power Works, som även denna gång innehåller ett bertt urval av guldkon til DIN AMIGA!
Innehåller: Setfont, FullScreen/Borderless, Stripes, Sprite Follow II
John Petersen
Amiga Basic: Slår fällan igen?38
Den här gången skavi se lite närmare på begreppet Event-trapping och hur du kan få dina BASIC-program att ytnyttja denna fördel. Använder du Event-trapping pä rött sätt kan du sparå massor av både tid och plats.
Beginners Guide to Amiga 50042
Du sitter där framför skärmen till ett vinduder som du just lyckligt burit hem från affären. Amiga 500 heter det och det har utlovats att den kan göra allt och lite till.
CLI-skolan45
Den här artikeln är den första i raden av något vi valt att kalla CLI-skolan. Idén med artiklarna är att ge dig en överblick över CLI och samtidigt en massa tips och idéer till hur du kan använda CLI på bästa sätt.
Flemming Steffensen
COMpumon49
Gigantserien om COMpumon har nu kommit till den sista delen av källkoden. Här gör vi igenom dom sista kommandona, och den här gången är det disassemblering direkt från disk och några smårutiner som skall avhandlas.
Jonny Bergdahl
128 Alive52
Dags för alla 128-vänner att jobba lite igen. Nya friska rutiner helt klara för inknappining - inknappning som lönar sig i längden.
Amdi Nielsen
Magi på 64:an57
Magi på 64:an - det betyder innehållsrika, insiktsfulla, initiativfulla incitament till ihärdigt inknappande från ett ingenium. Med detta impromptu kastar vi oss raskt in i den magiska, intensiva 64-världen! Innerhåller: Border-sprite, Shadow-sprite, Doubble-VIC; Explode
 
Tester 
Gammal skåpmat i ny förpackning12
Datel Electronics har producerat programmeringsverktyg till Commodore 64 ända sedan Hedenhös. Toolkit IV heter deras senaste epos, men har det egentligen så mycket nytt att komma med? Läs den avslöjande testen.
Pontus Lindberg
Fönster mot TV-världen21
TV-spel? Kan de'va nåt? Faktum är att många av de spel vi får till våra hemdatorer har en förtid på TV-spelsmaskiner. Och utvecklingen går starkt. Vi lätt en speltestare ta en titt på lite av det senaste till Nintendo...
Johan T. Lindwall
En Handy pryl26
Scanners håller på att vinna inpass i samhället i allt högre grad. Och nu har Handy Scannern till Amiga fått alldeles ny mjukvara. "COMputer" testar.
Torben Hammer
Amigames31
Datastorm; Wayne Gretzky Ice Hockey; Blood Money; Cosmic Pirate; Battletech; Voyager; Cybernoid II
Protext: Dyr texteditor43
att behandla ord har i vår tid blivit allt viktigare. Även Amigan har ju som bekant fått denna funktion genom program som ProWrite, Excellence, KindWords m.fl. En nykomling som tar upp kampen med ovan nämda heter Protext. Läs om hur den står sig i den knivskarpa konkurrensen.
Pontus Lindberg
Soft Check60
Project Firestart; Chicago 30's; The Muncher; Dark Fusion
 
Övrigt 
Puls6
Sculpt-animate 3-D sätter standard; CRL de lever - änny; Werner melon & werner amiga; Ocean och lågprisspel; Red Heat på dator; Super-animator från Aegis; Microprose utökar; Expertsystem till Amiga; Pirateri på hög nivå; Photon Paint 2.0 med nya kommandon; Franska coktel; Bli knäpp med din C64; Commodore gör reklam-TV; Sovande gudar; Amiga som ljusshow; Skweek; Psygnosis: Go C64; Spelar det någon roll?; Hweson kommer med nytt; Trimning av Amiga-drivar; Depeche Mode leker ninjas; Ny rollspeltyp till Amiga; Amiga portad; Sockarsoftware?; Get your Kixx...; Avancerad ergonomi
The Dungeon - Äventyrarnas54
Denna månad testar vi inte ett äventyrsspel. Istället testar vi ett program med vilket man kan göra sina egna äventyr. Och det är ju nästan lika bra! Och så kan vi dessutom bjuda på massor med nyheter, trots årstoden! Read on...
Gallery28
TDM Tävling30
COMpost16
Arcade Action Aid23
Poking around C64; Cybernoid II (C64); Katakis (C64); Rambo III (C64); LED Storm (Amiga); Robocop (C64) Thunderblade (Amiga), Cosmic Pirate (Amiga); F-16 Falcon (Amiga); Netherworld (C64); Better dead than alien (Amiga); Carrier Command (Amiga); Bards Tale II (C64)
Maskinkod 6414
I vår spännande maskinkodsserie tar vi nu en titt på 64:ans minne, och hur det är uppbyggt. Håll tillgodo!
Jonny Bergdahl[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]
This page has been created by Sami Rautiainen.
Read the small print. Last updated Apr 26, 2003