[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]

Printti

Volume 1, issue 1 (1984)

Table of Contents
Harrastus tuottamaan16
Kotimikro lisälaitteineen maksaa pitkän pennin. Kukkaroa kysyvät myös ohjelmat, levykkeet, nauhat ja puhelinyhteydet. Harrastus voi myös tuoda selvää rahaa. Printin ja Showtimen Pelipörssissä on nyt jaossa kahisevaa kotiohjelmoijille!
Printin väkeä ei ikä paina3
Printin toimituksen virkeä sielu on nuori "nejän kopla". Porukan juniori on juuri 16 täyttänyt ja vanhin lähentelee ajokortti-iän alarajaa. Mikroiluapojat ovat harrastaneet vähintään neljänneksen elämästään.
Herttoniemen kokeilu - Atk lastenleikkiä3
Lauri Salonen
FinnCosum 84 suojeli joulumarkkinoita - Mikrouutuuksia säästeliäästi4
Mikroalalla tapahtuu valtavasti, uutuuksia tulee solkenaan ja yhä nopeammin. Mutta markkinaosuutensa jo vakiinnuttaneet maahantuojat eivät kovin mielellään sotke kuluttajien tuoteodotuksia juuri joulun alla, kun varastot vielä pullottavat entisiä malleja. Niinpä FinnConsum 84:n mikroalan näytteilleasettajat tarjosivat vain muutamia mielenkiintoisia uutuuksia.
Lauri Salonen, Jari Hennilä
Uusin Commodore - C16 on lupaava tulokas5
Lähes maahantuojallekkin yllätyksenä putkahti FinnConsum-messuille Commodore-perheen uutuus C16. Printti tutkaili sitä heti tuoreeltaan ja myhäili laatuunkäypää tuotetta.
Jari Hennilä
Research Machines lahjoitti laitteen - Terveluoa mikroilijaksi, Herra Presidentti5
Presidentti Mauno Koivisto sai taannoisella Englannin matkallaan lahjaksi kotimikron. Printti paljastaa nyt, minkälaisesta laitteesta on kyse.
Näin pelasi palvelu mikromarkkinoilla - Mamma joulupukin apulaisena6
Tuhansittain kotimikroja kääritään näinä viikkoina koreisiin lahjapapereihin. Miten joulupukki apulaisineen selviytyy mikromarkkinoilla? Printti lähetti mamman ottamaan selvää asiasta. Tällä kerralla mamma tosin tiesi kotimikroista paljon enemmän kuin myyjät osasivat aavistaakkaan. Mamman kokemukset saattavat säästää muilta joulumarkkinoilta seikkailevilta pitkän pennin!
Silja Linko-Lindh
Mikroa ostavan kolme nyrkkisääntöä - Tutustu, kokeile, kysy8
Mikropuotiin ei pidä lähteä kylmiltään eikä halvintakaan kotimikroa osteta ulkokuoren mukaan. Kerää esitteitä, lukaise alan lehtien testejä ja selvitä itsellesi, mihin aioit mikroasi käyttää.
Tuomo Sajaniemi
Uutuuskoneet varsin laadukkaita9
Joulumarkkinoiden kovia sanoja saattava olla vastikään myyntiin tulleet kotimikrouutuudet. Printti testasi ne tuoreeltaan.
Harri Hursti, Tuomo Sajaniemi, Tapani Stipa
"Käänteentekijän" monet käänteet - QL:n kohuodotus vaihtui moitteiksi10
Sinclairin QL oli vuoden 1984 kuuluisin mikro jo prototyyppivaiheessaan. Sitä on sinnikkäästi odotettu läpi erillaisten vaikeuksien, joidenkin mielestä turhan päiten.
Silja Linko-Lindh
QL sopii Basic-mikroilijalle10
Sinclairin Quantum Leap ei monista ennakkopuheista huolimatta sittenkään vastaa nimeään, kvanttihyppyä. Koneessa on monia erikoisuuksia, mutta aivan huippuominaisuuksia se ei käyttäjälleen tarjoa.
Juha Kontiainen
Lehti paperilla ja tietokoneessa - Printti vie uuteen aikaan12
Printti ilmestyy ensimmäisenä lehtenä Euroopassa sekä paperilla että sähköisessä muodossa. Kädessäsi olevan graafisen asunsa lisäksi Printti palvelee lukijoitaan Honey -tietopankillaan. Se antaa bittinikkareille mahdollisuuden laajentaa harrastuksensa kokonaan uusiin mittoihin. Printti ja sen Honey ovat tietokoneaikaa tavalla, jota ei ennen ole koettu!
Tapani Stipa
Käyttötarkoitus ja kukkaro ratkaisevat taistelun - PC vastaan kotimikro14
Tottunutkin mikroilija päätyy usein valitsemaan laitteensa edulliselta tuntuvasta kotimikrokannasta ja kaihtaa ammattikoneiden hintoja. Mutta onko hyötykone, PC, todellakin näin hirvittävän paljon kalliimpi?
Kari Tuisku
Ostaen, vuokraten, akustisesti tai elektronisesti - Honey-flirttiin tarvitaan modeemi15
Modeemityypeistä halvimmat ovat akustisia kumikasoja ja kalleimat lähinnä yrityksille tarkoitettuja 1200-baudisia vipstaaki-ihmeitä. Raha ja häiriöttömyys ratkaisevat tämänkin valinnan.
Tuomo Sajaniemi
"Telesota" jätti tilanteen sekavaksi - Suomen modeemikantaa ei juuri tunneta15
Printin Honeywellin, "Honeyn", ja sinun välissäsi saattaa olla vielä pieni katkos: modeemi. Laite ei ole mikään kummajainen eikä sen hankintakustannuksiakaan voi pitää merkittävinä vakavasti atk:sta kiinnostuneelle harrastajalle -- saati sitten kokonaiselle kerholle. Kun kerran olet liittynyt modeemilla televerkkoon, huomaat minkälaisen valtavan näyteikkunan se avaa älyn seikkailulle.
Lauri Salonen
Liity haamujengiin16
Elokuva vasta tulossa, peli on jo.
Top 3016
Turkulaisen Toptronicsin joulukuun lista.
Pelikärpäsen puremille - Viihdykettä vaidasta laitaan17
Tuhoa tai tuhoudu, käytä startegisia kykyjäsi tai joku on sinua ovelampi. Siinä tietokonepelien kaksi tärkeintä maillia. Asteikkoon mahtuu kaikkea tältä väliltä ja ääripäiden yhdistelmiä.
Mikrokirjallisuusarvostelu osa 1/3: Pelikirjat - kirjasta kuvaruudulle18
Pelit tuntuvat monesta nuoresta mikroilijasta mielenkiintoisimmalta ATK:n alueelta. Pelit eivät synny itsestään. Pelien tekoa pidetään vaativana ohjelmointityönä.
Jari Hennilä, Tuomo Sajaniemi
Uutisia20
Mikrokeskus avasi eli taas syntyi mikropuoti; Brotherin uutuus: Kannettava sanojenkäsittelijä; Adoptoi kotikone!?; Halpa plotteri kotimikroon; Jenkkeperheet mikroutuvat; Huhut lupaavat laser-levykettä
Kysy mikroista! Harri ja Tapsa vastaavat21
Mistä oppia?; Merkkijonon tilanpuute; Modulista nauhakopio; CBM-pelejä VIC-20:een?
Harrin hurstikkaita21
Harri Hursti
Koska kone kuppaa?
Tietokoneen nopeus on hyvin vaikea testattava. Prosessorin nopeus ei yksin ratkaise, vaan vauhtiin vaikuttavat myös tulkin tai kääntäjän tehokkuus ja ympäröivän elektroniikan nopeus
Mikrohistoria on lyhyt ja nopea
Vajaa 30 vuotta sitten tietokoneille ei nähty tulevaisuutta. Kymmenkunta vuotta sitten alkoivat järkevän hintaiset kotitietokoneet saada hahmonsa suunnittelijoiden piirustuslaudoilla. Mitä oikein tapahtui?[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]
This page has been created by Sami Rautiainen.
Read the small print. Last content update: 2003-04-21