[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]

Printti

Volume 4, issue 3 (February, 1987)

Table of Contents
Sukellus mikrohistoriaan 3: Kuka ja mikä on hacker?4
Viime syksyn pidätykset ja 29.1. alkanut oikeudenkäynti tietojärjestelmiin tunkeutuneita nuoria vastaan nostivat esiin käsitteen "hacker". Termillä on liki legendaariset eikä suinkaan rikolliset juuret.
Henrik Jonsson
Pankki koneita pelkäämättömälle8
Juhlavuottaan viettävä Postipankki on avannut Helsingin City-käytävän tunnelitasoon uutta tekniikkaa hyödyntävän konttorin, jossa ei paljon pankkivirkailijaa tarvitse vaivata.
Silja Linko-Lindh
Suomen boxit10
C ja CP/M: Systeemifunktiot C:llä12
Tässä jutussa kerrotaan ns. systeemifunktioiden ohjelmoimista C:llä. Näillä vaikutetaan tiedostojen statukseen, user-alueeseen ja logattuun levyasemaan. Tavanomaisella basic-ohjelmoinnilla on turha yrittää näin syvälle, siihen tarvitaan järeämpiä työkaluja esim. C tai assembler.
Pekka Tolonen
Kuvanveistäjät kortistoon? -- Tietotekniikalla instantpatsaita14
Amerkkalainen perheyritys tuottaa laserilla ja tietotekniikalla veistoksia, jotka ovat sekoitus kannibaalien kallonkutistusta ja näköispatsasvaatimuksia.
Tietotekniikan hallitseva avaruus: Aika on rahaa, mutta informaatio on kaikki17
Avaruusmatkailu - niin miehitetty kuin miehittämätönkin - olisi mahdottomuus ilman tietokoneita. Jokainen avaruuslennon vaihe suunnitellaan, valvotaan ja arviodaan tietokoneen avulla.
Herbert Pahl
MSX: Konekieligrafiikkaa -- Värien käyttö20
Tässä osassa kerrotaan lisää graafisista merkeistä, kerrotaan värien käytöstä konekielellä.
Sampo Suvisaari
Commodore: Kikkakirstu23
Otetaan mikrosta mittaa24
Mikroharrastajista monet ovat kuin urheilijat ikään: mielellään mittaamassa tietokoneensa nopeutta sekuntikellon kanssa. Seuraavassa on 15 "kilpajuoksua".
Peter Issing
Henkilökohtaiset mikrot pakolliseen ennakkotarkastukseen?27
Toistaiseksi henkilökohtaiset mikrotietokoneet eli PC:t ovat olleet vapautettuja ennakkotarkastuksesta. Uusien resurssien myötä ne ovat kuitenkin tulossa taas tarkastuspakon alaisiksi. Mutta mitä maahantuojat tästä tuumivat? Muuttuvatko hinnat?
Tuomo Sajaniemi
Osta-Myy-Vaihda28
P.S. Pelit ja muut Softat30
Q Ball; Gunlaw; Zone X; Jewels of Darkness; Starglider; Super Huey; Swat; Howard the Duck; Arcticfox; Labyrinth; Sentinel


[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]
This page has been created by Sami Rautiainen.
Read the small print. Last content update: 2001-07-25