[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]

Printti

Volume 4, issue 8 (April 14th, 1987)

Table of Contents
IBM:n uusi laiteperhe: PC on nyt PS4
IBM julkisti 2. huhtikuuta Helsingissä uuden Personal System/2 -laiteperheen, jotka aikanaan korvaavat vanhat PC-mallit. Uuden perheen jäseniä on kaikkiaan kahdeksan.
Kortilla linjalle5
Modeemien ominaisuuksien ohella Suomen pykäläviidakossa liikennöivissä "motikoissa" on yksi tärkeä ero: joko ne ovat virallisesti hyväksyttyjä tai sitten eivät.
Parempi katsoa kuin katua: Kloonikaupan nurjat puolet6
Halpojen IBM-PC-yhteensopivien ilmestyminen markkinoille vaikuttaa varmasti monen basic-pohjaisen koneen omistajan tuleviin mikrohankintoihin. PC-kloonien ostossa on kuitenkin otettava huomioon paljon enemmän asioita kuin kotimikron.
Matti Lattu
MSX 2 -grafiikan ja IBM-yhteensopivuuden risteytys: X'press 168
Spectravideo on nimenomaan kotimikroilijoita ajatellen luonut koneen, joka on sekä MS-DOS-laite että grafiikkaa ohjelmoivalle kelvollinen. Risteytyksessä on sekä hyvä että huonoja puolia.
Silja Linko-Lindh
"Korpun" sielunelämää11
Se on pieni ja kätevä, kestää kovaa kohtelua ja imee tietoa yli 800 kilotavua. Se on osa Amigan, Atari ST:n, X'pressin, MSX-koneiden, Macintoshin ja salkkukoneiden arkipäivää. Se on 3.5 tuuman levyke.
Lerpun ihmeelliset seikkailut: Uskon kun näen12
Viime Printissä kerroimme erillaisista väärinkäsityksistä mikrojen ympärillä ja pohdiskelimme hieman syitä niihin. Tällä kertaa osoitamme sormella erilaisia ns. asiantuntijoita.
Silja Linko-Lindh
Tule mukaan kurssille: I love Logo14
Heinrich Pesch, Susanna Pesch
Basic-murteet: Merkkijonoja kokonaisina ja pilkkoen15
"Ohjelmoitiin" sitä ennenkin: Voihan Babylon!16
Jo yli 2000 vuotta sitten osasivat muinaiset babylonialaiset nuolenpääkirjoituksineen ja savitauluineen lajitella tietota algoritmeillä, jotka on tunnettu tänäkin päivänä. Miltä näyttäisi nyt, jos Babylonin papeilla olisi ollut tietokoneita?
Hellmut Wolfram
Askel taaksepäin: Mikrosta kirjoituskone18
Onko teillä käynyt kuten meillä? Tuli mikro kaikkine hienoine tekstinkäsittelyineen ja kirjoittimineen, ja vanha kirjoituskone jouti kellariin. Ja välillä vanhaa "puimakonetta" tarvittasiin vaikkapa siistien viestien, kirjekuoren osoitteen tms. kirjoittamiseen.
Atari: 16-bittiset äänet atarilla19
Riviassembler Sharpille20
Antti Heino, Tuomo Sajaniemi
VT52-pääteohjelma Amstradille22
VT52-pääteohjelma on basic-kielinen Digital Equipment Corporationin (DEC) VT52-päätettä emuloiva (matkiva) pääte-emulaattori.
Eero Salli
Amstrad CPC: Kikkakirstu23
Näyttökikka; "juovikas" näyttö; ikkunan pyyhkiminen, näyttö salamoi
Dragon: 6809-konekieli 8 -- MC6809 käskykanta24
Tässä jaksossa annamme MC6809:n käskytaulukot. Assembleriohjelmointia varten kannattaa säästää nämä taulukot. Annamme kahdenlaisia taulukoita: toinen antaa käskyt opkoodijärjestyksessä, toinen lajeittain selityksineen.
MSX: Konekieligrafiikkaa osa 8 -- Koukut käyttöön26
Konekielisistä ohjelmista saa usein sellaisen vaikutelman, että monia asioita tapahtuu samanaikaisesti. Tälläisen vaikutelman aikaansaamiseen on usein käytetty keskeytysrutiinia, joka on tämänkertainen aiheemme.
Sampo Suvisaari
Osta-Myy-Vaihda28
P.S. Pelit ja muut Softat31
Shangahai; 10th Frame Bowling; Judge Dredd; Top Gun[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]
This page has been created by Sami Rautiainen.
Read the small print. Last content update: 2001-07-25