[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]

Printti

Volume 4, issue 13 (September 1st, 1987)

Table of Contents
Nyt: Info avasi tietokaupan5
Kelpo kone kotiin: Sutjakka Sanyo MBC-16 Plus7
Tämän numeron kloonitaulukosta on havaittavissa, että 640-kiloinen ja kaksiasemainen PC noudattaa hintahaitaria 4 700-15 000 mk. Ääripäiden väliin, hiukan keskiviivan alapuolelle sijoittuu Sanura Suomen markkinoima Sanyo MBC-16 Plus.
Silja Linko-Lindh, Hannu Strang
Syksyn kloonitarjontaa9
Viime numerossa kerroimme niistä periaatteista, joita PC-koneita ostaessaan on syytä noudattaa. Nyt on vuorossa taulukkokatsaus tarjontaan, jonka hinta ei kipua yli 15 000 markan - ainakaan merkittävästi.
Matti Lattu
Noviisi PC-uransa alussa: "Asiantuntija hermoja raastavia"10
Seppo Valjakka
ATK-startti pääkaupunkiseudulla: Laitteet valmiina, tuntumaa haetaan11
Minkälaisesta tyvestä ryhdytään peruskoulun kahdeksansilla luokilla nousemaan tietotekniikan puuhun? Kyselimme opettajien tuntemuksia kouluvuoden alkaessa ja saimme pääkaupunkiseudulta kuvan erilaisista valmiuksista.
Silja Linko-Lindh
Opettajille ja vanhemmille tulossa apua: Kerhotoiminta kaksiin kansiin12
Minna Lakkala
Kikkakirstu: Palautetta puretaan14
Kevään korvilla kaikunut kutsuhuutomme toimittaa meille erilaisia käyttövinkkejä erilaisille koneille ei suinkaan kaikunut kuuroille korville.
Onko PC myös hiirenpyydys?16
Sellaiset koneet kuin Applen Macintosh, Commodoren Amiga ja Atari ST ovat hiirikulttuurin vahvoja kannattajia. PC-puolella vain Amstrad toimittaa laitteen mukana tämän siimahännän. Selityskin on selvä: ns. graafinen käyttäjäliityntä. PC:ssä sitä ei normaalisti ole, joten tarvitaanko hiirtäkään?
Silja Linko-Lindh, Hannu Strang
MSX: Konekieligrafiikka osa 12 -- Räps räps19
Useissa kotimikroissa on valmiina jonkinlainen käsky, jolla kirjaimia voidaan laittaa itsestään välkkymään. Tämänkertainen ohjelmanpätkämme on tarkoitettu korvaamaan tämäntyyppiset FLASH-käskyt, sillä MSX-mikroissa ei niitä ole valmiina.
Sampo Suvisaari
Jokamiehen LOGO osa 5: Virhe-etsintä LOGOssa21
LOGOssa on varsin mukavat työkalut virhe-etsintää varten. Paitsi, että voimme virheilmoituksen sattuessa usein jo kuvitella mikä meni pieleen, meillä on mahdollisuus seurata tapahtumia itse ajon aikana jopa kahdella tavalla.
Heinrich Pesch, Susanna Pesch
Spectravideo: SVI-klubi kurssittaa23
Videopelien historia osa 1: Flippereistä videopeleihin24
Videopelit ovat 15-vuotisen historiansa aikana kokeneet muutoksia kaikilla tavoin tekniikan kehityksen myötä. Aina nämät muutoskaudet eivät ole olleet onnistuneita, kuten laserpelien esimerkki näyttää. Suomessa videopelejä hoitaa Raha-automaattiyhdistys.
Jari Hennilä, Tuomo Sajaniemi
Amiga puhuu suomea26
Amigan sisäärakennetulla puhesyntetisaattorilla on paha tapa ääntää teksti enemmän tai vähemmän puhtaalla jenkkimurteella. Suomalaisen Translate$:in voi kuitenkin toteuttaa varsin yksinkertaisella aliohjelmalla. Muutama foneettinen symboli ja Amiga mongertaa varsin kaunista siirtolaismurretta.
Mikko Rinne
Osta-Myy-Vaihda27
Commodore: Commodore-PD:tä28
Kerhosivut29
Atarisoftaa hyviksi ja hyödyksi30
Atari ST-koneille on saatavissa erilaisia apuohjelmia ja työkaluja. Toimitus on testaillut niitä pitkin vuotta ja tuloksia on seuraavassa.
P.S. Pelit ja muut Softat31
Think!; Thunderzone[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]
This page has been created by Sami Rautiainen.
Read the small print. Last content update: 2001-07-25