[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]

Printti

Volume 4, issue 14 (September 15th, 1987)

Table of Contents
Berliinin messut: Mikrot töissä5
Reijo Telaranta
Konttori 87: AT-koneet halpenevat7
Syyskuun alun Konttori 87 -messut Turussa vahvistivat PC-käyttäjän kannalta tiettyjä suuntia: kirjoituspöytä muuttukoon paino-originaalien valmispajaksi ja homma hoidettakoon ATK-koneella, joka käy entistä halvemmaksi.
Silja Linko-Lindh
Keksitään ja tehdään8
Mia Korhonen, Minna Lakkala
Printin toimittaja koulunpenkillä: "Hei, tää on kivaa"10
Miltä näyttää suomalaisen peruskoulun atk-opetus sellaisen silmissä, joka on lähdössä neljäksi vuodeksi Yhdysvaltoihin opiskelemaan asioita yliopistotasolla? Kivaa, ei semmoista ryppyotsaista bitin pyöritystä kuin lukiossa.
Aki Rimpiläinen
DOS-oppia vasta-alkajille: Hankalat ymmärrettävät -- Käyttöopas ja tiedosto12
Tietokoneen käyttötaito alkaa olla hallinnassa silloin, kun sen käyttöjärjestelmän ymmärtäminen on syöpynyt jonnekkin selkäytimeen ja muuttunut vaistonvaraiseksi toiminnaksi. Pelkästään kirjoista tai pelkästään kokeilemalla homma ei luonnistu.
Silja Linko-Lindh
Tietokoneummikko viikkoa viisaampana -- Jännitys tiivistyy: Kesyyntyykö Valdemar?14
Viime numerossa Printin nimikkoummikko aloitti seikkailunsa tietokonemaailmassa ja paljasti muun muassa ns. asiantuntijoiden hupaisuuden konetta valittaessa. Nyt ensimmäiset kokeilut uushankinnalla on tehty.
Seppo Valjakka
Halpa oikotie suoraan toimintaan: Able One15
Onko PC-laitteen hankkineen todella paneuduttava ensin käyttöjärjestelmän kiemuroihin kyetäkseen hoitamaan tekstinsä, laskentansa ja kortistonsa? Ei välttämättä. Ns. integrouidut ohjelmapaketit ovat oikotie MS-DOSin hallitsemisen ohitse, mutta ne yleensä maksavat saframia. Paitsi Able One.
Silja Linko-Lindh
Dragon: 6809-konekieli 10 -- Mitä tekee PIA-piiri?17
Kikkakirstu: Tukku SVI-328-konsteja18
VAXIssa vilkasta: Koulu-ATK kirvoitti kädenvääntöön20
Elektronisessa VAXI-aviisissa on kouluvuoden alusta elokuun puolivälistä taitettu kiivaasti peistä yläasteen vapaavalintaisen tietotekniikan eri puolista. Mitä laitteita pitäisi olla, pitäisikö opettaa ohjelmointia ja millä ohjelmointikielellä vai pitäisikö keskittyä hyötyohjelmien käyttöön?
Yläasteen tietotekniikka: Oppikirjat eivät syrjäytä opettajaa24
Mikälaisia kirjallisia eväitä tarjotaan yläasteen tietotekniikkaa opiskelevalle kahdeksasluokkalaiselle? Kolme kustantajaa toimitti meille maistiaiset.
Silja Linko-Lindh, Hannu Strang, Marko Teiste
MSX: Konekieligrafiikka osa 13 -- Konekieliohjelmat 328-Spectravideolle26
Koska Printtiin on tullut paljon kyselyitä, miten tämän MSX-konekieligrafiikkasarjan rutiinit toimimaan myös vanhassa Spectravideo 328:ssa, julkaistaan nyt ohjeet tähän tehtävään.
Sampo Suvisaari
Boxeja liki 9028
Videopelien historia osa 2: Pole Position ja laserpelit30
Pelimaailma kaipaa jatkuvasti uusia peli-ideoita. Laserpelit eivät näitä pystyneet tarjoamaan, vaan poistuivat nopeasti pelihalleista, joita tällä hetkellä hallitsee ajopelien laaja joukko, kärkipaikalla Pole Position.
Jari Hennilä, Tuomo Sajaniemi
Jokamiehen LOGO osa 6: LOGOn grafiikka33
Monen mielestä LOGO ja grafiikka ovat synonyymeja. Mutta ennenkuin ohjelmoija pystyy hyödyntämään täydellisesti LOGOn grafiikka, on hänen osattava käyttää muuttujia ja listoja ja korjata ohjelmia.
Heinrich Pesch, Susanna Pesch
Osta-Myy-Vaihda35
Kerhosivut37
P.S. Pelit ja muut Softat38
ALTAIR; Guild of Thieves; Footballer of the Year; ST Karate; ST Pool & Shuffleboard; Wanderer; The Payoff; Airball; Autoduel; Psion Chess


[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]
This page has been created by Sami Rautiainen.
Read the small print. Last content update: 2001-07-25