[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]

Printti

Volume 4, issue 17 (October 27th, 1987)

Table of Contents
DOS-oppia vasta-alkajille 4: MS-DOSissakin on notkeuksia6
MS-DOSia on moitittu jäykäksi ja puutteelliseksi käyttöjärjestelmäksi, jota tosin voidaan notkistaa sopivilla apuohjelmilla. Mutta niiden puutteessakin tulee toimeen MS-DOSin ominaisuuksilla ja käyttöjärjestelmälevykkeillä tulevilla varusohjelmilla.
Silja Linko-Lindh
Commodoren "tonnisto": Veljekset kuin ilvekset - vaan ei ihan7
Printissä 7/87 levitimme Amiga-perheen tuoreimpien jäsenten, "puolitonnarin" eli A500:n ja "tuplatonnin" eli A2000:n pellit levälleen ja tutkailimme niiden tekniikkaa. Nyt lahemmin katsastamme eroja A1000:een, ja testaamme "tuplatonnin" PC-ominaisuuksia.
Mikko Rinne, Hannu Strang
VIC-20 kotirenkinä10
Tavallinen omakotitalo lähiössä, aamu alkaa sarastaa. Seitsemältä alkaa stereoista tulvia musiikkia. Lempikappaleen jälkeen syttyvät valot. Tietokone herättää.
Tuomo Sajaniemi
Jokamiehen LOGO osa 9: Lisää funktioita13
Viime numerossa ryhdyimme jatkamaan toimintojen tarkastelua. Nyt ovat vuorossa loputkin ennen kuin kurssin päätteeksi sukellamme rekursion käsitteeseen.
Heinrich Pesch, Susanna Pesch
Miten tietokoneet vaikuttavat lapsiin?15
Otsikon kysymys on sellainen, joka tietokoneiden opetuskäytön parissa työskentelevälle psykologille esitetään usein tilaisuuksissa, joissa puhutaan lapsista ja tietokoneista. Kysymyksen esittäjät ovat yleensä pienten lasten huolestuneita vahempia tai opettajia, jotka ovat joutuneet pohtimaan asennettaan tietokoneisiin niiden opetuskäytön lisäämisen myötä.
Minna Lakkala
Avokatseista opetusta ala-asteella16
Tarkkaavaiset silmät seuraavat kuvaruudun tapahtumia. Pienet sormet tapailevat näppäimistöä. Kello soi välitunnille. - Ei vielä, on tässä vaiheessa tavallisin kommentti ala-asteen tietotekniikan tunnilla.
Toini Imponen
Nimikkoummikko seikkailee: Tuntemattoman rajalla18
Kikkakirstu: Sekalainen seurakunta19
Leonardo printtaa20
MSX-koneille on suunniteltu monia ohjelmia, jotka kopioivat ruudun paperille. Eräs tälläinen rutiini on myös liitetty LEONARDOon, jotta sillä piirretyt kuvat voitaisiin tulostaa paperille.
Sampo Suvisaari
Hirvi savustuu kotimikrolla?23
Toini Imponen
Videopelien historia osa 5: Pelimikrot haastoivat suojauksiin24
Pelikoneiden tekniikka runsaasti toisistaan. Pääpiirteet ovat kuitenkin samat. Pelimedioita on kolme, mutta suojaussysteemejä kopiointia vastaan useita kymmeniä.
Jari Hennilä, Tuomo Sajaniemi
Osta-Myy-Vaihda27
Kerhosivut29
Monien lupauksien S-teksturi30
Harri Töysä
P.S. Pelit ja muut Softat30
Perfect Match; Trivia Challenge 1; Addictaball; Extensor; Prohibition; Indiana Jones[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]
This page has been created by Sami Rautiainen.
Read the small print. Last content update: 2001-07-25