[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]

Printti

Volume 4, issue 19 (December 1st, 1987)

Table of Contents
Tietotekniikkaa tietotekniikalla: Kaikki mukaan suureen ohjelmointikisaan4
Suurimman osan syksyä ovat Printin lukijat voineet seurata lehden "nimikkoummikon" painiskelua tietotekniikan opiskelun parissa. Oppimistulokset ovat varsin laihoja, joten nyt tarvitaan kaikkien ohjelmointitaitoisten apua.
Loppusyksyn kloonikatsaus: Pitäisikö olla PC/AT?7
Silja Linko-Lindh
Boxit ovat kohtaamispaikkoja9
Printin toimitukselta tiedustellaan kaikkein useimmin selvitystä käsitteisiin modeemi ja boxi. Mitä ne oikein ovat, mitä boxeissa tehdään?
Matti Lattu
Suomen boxikartta: Koska rikkoutuu sadan raja?11
Seuraavissa taulukoissa on Suomen boxitilanne 10. marraskuuta 1987. Talukosta on Fido-boxien sekavan tilanteen takia jätetty node-numerot pois, ja purnukat, 93 kappaletta, on ryhmitelty aukioloaikojen mukaan aakkosjärjestykseen.
Matti Lattu
DOS-oppia vasta-alkajille 6: BAT-tiedostoja kannattaa hyödyntää14
MS-DOSin notkistamisajatuksesta liikkeelle lähtenyt komentorijonopohdiskelu päättyy tältä erää parin numeron takaisen läksyn purkuun.
Silja Linko-Lindh
Mäntymäen ala-aste: Maikkana Macintosh16
Tietotekniikan opetus ja tietokoneavusteinen opetus tanssivat niin käsitteinä kuin käytännössäkin jonkin sorttista saksanpolkkaa. Näille sivuille olemme keränneet kokemuksia kummastakin.
Tietotekniikka voittaa ruokatunnin18
Toini Imponen
ATK auttaa poliisia21
Keskusrikospoliisi käyttää tietokoneita monessa työtehtävässä. Kuulustelupöytäkirjat ja raportit syntyvät helpoimmin tekstinkäsittelyohjelmalla kuin kirjoituskoneella. Taulukkolaskentaa käytetään talousrikostutkinnassa mm. kirjanpidon analysointiin ja konkurssikypsyyden toteamiseen.
Tuomo Sajaniemi
Mac vastaan PC24
Muutama Printin numero sitten päätoimittaja Reijo Telaranta pohdiskeli pääkirjoitus Applen Macintoshin ja PC-laitteiden kannattajien näkemyksiä. Seuraavassa on poimintoja saksalaisen P.M. Computerheftin kirjaamasta keskustelusta (loka/marraskuu 1987).
Nyt on ummikko pulassa: Lyytin sydän sykähti26
Seppo Valjakka
Osta-Myy-Vaihda27
P.S. Pelit ja muut Softat31
Buggy boy; Druid II enlightenment; Knight Orc


[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]
This page has been created by Sami Rautiainen.
Read the small print. Last content update: 2001-07-25