[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]

Printti

Volume 4, issue 20 (December 15th, 1987)

Table of Contents
Nyt: Taksit tietokoneaikaan5
Tuomo Sajaniemi
Tietokonegrafiikan muotokuva7
Tietokonegrafiikka on tietotekniika osa-alue, joka kiehtoo niin kovapintaisia ammattilaisia, innokkaita bittiharrastajia kuin tietotekniikasta mitään ymmärtämättömiä maallikoitakin. Ala on kehittynyt jättiaskelin sekä koti- että ammattimikropuolella, ja kiehtovaa grafiikkaa on saatavissa liki joka kukkarolle.
Enää ei merkkejä katoa: Pääteohjelma keskeytyksillä12
SVI-328 käyttäytyy normaalipääteohjelmalla kurjasti, se hukkaa merkkejä jo 1200 bit/s:lla. RS-kortin prosessori 8250 tarjoaa hämärässä olleen keskeytyspalvelun, jonka avulla merkkejä ei ihan heti katoa.
Tuomo Sajaniemi
Nyt tulevat muotokuvahologrammit15
Koulu ja tietotekniikka: Pohjoismaiset ATK-linjat eroavat16
Yhteiskuntien samankaltaisuudesta ja skandinaavisesta perinteestä huolimatta Pohjoismaat ovat koulujen tietotekniikassa revenneeet selkeästi kahteen leiriin. Pyrkimys yhteistyöhön on kuitenkin voimallinen.
Silja Linko-Lindh
PC-ummikko ja Valdemar ajautuvat mustaan aukkoon18
Seppo Valjakka
Atk tässäkin apuna: Kuljettajien kokemusta tutkitaan20
Professori Valde Mikkosen johtamassa projektissa Helsingin yliopiston psykologian laitoksella tutkitaan tietokoneen avulla, miten kokemus hioo ajotapaa.
Tuomo Sajaniemi
DOS-oppia vasta-alkajille 7: Mikrohuumaa ruotsalaisittain22
Suomalaisen mikron käyttäjien ongelma on alusta pitäen ollut äidinkielemme tarjoamat kummajaiset å, ä ja ö. Mikroslangissa niistä puhutaan skandinaavisina merkkeinä - joita ne eivät ole.
Silja Linko-Lindh
Usein unohdettu totuus: Mikään mikro ei ole täydellinen24
Mistään mikropuodista et tänä päivänä kykene ostamaan täydellistä tietokonetta. Jokaisessa on jotakin jätetty viimeistelemättä.
Silja Linko-Lindh
Videopelien tulevaisuus? Pelaa televisio-ohjelmaa vastaan26
He-Man, Transformers, Master of the Universe ja muut piirretyt tv-sankarit saanevat pian vetäytyä eläkkeelle. Amerikkalaisten aikataulujen mukaan juuri nyt loppuvuodesta 1987 areenalle astuvat Techforce ja Captain Power, ns. interaktiiviset pelit, joissa tärkeänä pelaajana on joko juuri vastaanottimesta tule tai videolle nauhoitettu tv-ohjelma.
Osta-Myy-Vaihda27
Hiiret laskevat ja kortistoivat29
Miten sujuu "A-koneilta" taulukkolaskenta ja kortistointi. Seuraavassa on arvioitu kaksi varsin tuoretta Amigan ohjelmaa. Maxiplan ja Superbase ja vertailun vuoksi on suppeammin kuvattu vastaavia ohjelmia Atarin puolelta, malleina VIP Professional ja DB Master One.
P.S. Pelit ja muut Softat31
Thundercats; Shoot'em-up Construction Kit


[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]
This page has been created by Sami Rautiainen.
Read the small print. Last content update: 2001-07-25