[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]

Printti

Volume 4, issue 4 (February 17th, 1987)

Table of Contents
Vanha ja uusi käsi kädessä: Kuvan käsittelyn tuoreet tuulet4
Kuvansiirtolaitteet ovat periaatteessa pysyneet muuttumattomina puoli vuosisataa. Sanomalehdet ja kuvatoimistot käyttävät edelleen vuonna 1935 kehitettyä analogista telefotojärjestelmää.
Marja Valtonen
Kielet testissä: Parlez-vous Amiga?6
Amigaan on jo nyt tarjolla vaikuttava määrä erilaisia tulkkeja ja kääntäjiä kommunikointia helpottamaan. Monipuolisesta valikoimasta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun. Testasimme kolme kokelasta ja erottelimme leijonia lampaista.
Mikko Rinne
Näin lukijat investoisivat 15 000 markkaa: Vuoden mikrosijoitus on PC8
Joulukuussa kyselimme millaisen mikrokokoonpanon hankkisit, jos käytössäsi olisi 15 000 markkaa. Mikä olisi keskusyksikkö, miten valitsisit näytön ja millaisella printterillä tulostaisit? Nyt me sen tiedämme.
Silja Linko-Lindh
Miten sujuu ST:ltä TV-kuva?10
Tuomo Sajaniemi
Basic-vinkkejä: "Todellinen korttipakka" Basicilla12
Heinrich Pesch
Art Studio - Laatupiirtelyä Amstradilla14
Art Studio on Rainbirdin uusi piirto-ohjelma Amstrad CPC6128:lle. Millaiseksi tuttavuus ohjelmaan muodostui selviää tässä.
Tuomo Sajaniemi
Tukea polvesta toiseen: Vantaalaiste oma mikrouoma16
Miten mahduttaa 300 kiinnostunutta ala-asteen oppilasta yhdeksän koneen ääreen? Tai vielä vaikeampaa: miten mahduttaa 300 kiinnostunutta kolmen koneen ääreen? Ensimmäinen kysymys on nykyisyyttä, jälkimmäinen onneksi jo mennyttä vantaalaisessa Uomanrinteen koulussa.
Marja Valtonen
 
Liite 2/87: Commodore-Mikroharrastajien PD-ohjelmaluettelo 
Kerholla on kolmekymmentä PD-ohjelmalevyä. Seuraavassa on luettelo ohjelmien nimistä levyillä C1...C30 ja lyhyt selostus ohjelmasta.
Pelivuosi 198619
Printissä on alusta lähtien julkaistu kuukausittain TOP-30 listaa, jonka avulla pelimyynnistä ja yleensäkin vain peleistä kiinnostuneet lukijat ovat voineet seurata Suomen pelimarkkinoiden kehittymistä. Vuosi 1986 oli pelitarjonnan kannalta hyvin mielenkiintoinen, mm. Suomi pääsi mailmankartalle Sanxionin ja sen tekijän Stavros Fasoulasin avulla.
Jaakko Kyntäjä
Spectravideo: SVI, CP/M ja PD20
Seuraavassa on listattuna ja lyhyesti esiteltyinä SVI-MSX-kerhon jakamat public domain -ohjelmat CP/M-käyttöjärjestelmää hyödyntävien iloksi. Ohjelmien yhteydessä on mainittu sopivuus X'Pressille, 728:lle tai 328:lle.
Commodore: Kikkakirstu23
MSX: Konekieligrafiikkaa Osa 4 -- Reunuksen väri ja vieritys24
Sampo Suvisaari
Commodore: Suomalaiset kirjaimet C-128:n CP/M:ään26
Jyrki Tikka
Dragon: 6809-konekieli 5 -- MC6809:n rekisterit27
Rekisterit ovat prosessorin sisällä olevat muistisolut; ne eivät kuulu koneen muistiin eikä niiden tarvitse liikennöidä väylän välityksellä. Siksi käskyt, jotka käyttävät rekistereihin tallennettua tietoa tai osoitteita, ovat tavallisesti hyvin nopeita.
Osta-Myy-Vaihda28
P.S Pelit ja muut Softat30
Bulldog; Boulder Dash Construction Set; Masters of the Universe


[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]
This page has been created by Sami Rautiainen.
Read the small print. Last content update: 2001-07-25