[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]

Printti

Volume 4, issue 15 (September 29th, 1987)

Table of Contents
Wom5
Jatkoa oppikirjakinkereille: WSOY osaa6
Printin viime numerossa Kirjayhtymän tietotekniikan kokeilumoniste sai lievästi sanottuna turpiinsa. Jutun painoon mentyä toimitukseen saapui kinkereiltä puuttunut WSOY:n oppikirjasarjan ensimmäinen, Yläasteen tietotekniikka 1. Sen anti on ilo silmälle ja mielelle.
Silja Linko-Lindh
Putoaako Piilaakso mikropiirileikistä8
Amerikan elektroniikkateollisuuden kehto, Silicon Valley, vapisee. Japanista on kehittynyt mikropiireissä kivenkova kilpailija. Maiden välistä piisotaa on vauhdittanut Japanin elektroniikkateollisuuden yksipuolinen kauppapolitiikka. Piilastut tuovat molemmille maille 60 miljardia markkaa vuodessa. - Kyllä täällä tänään pelkona on, että ne vievät meiltä tällä vauhdilla leivän suusta, sanoo Measurexin projektijohtaja Ulf Ström Piilaakson, eli Silicon Valleyn sydämessä.
Toini Imponen
DOS-oppia vasta-alkajille 2: Kaikki eivät ole ohjelmia10
MS-DOS- tai CP/M-käyttöjärjestelmään tunkeutuvion aloittelijoiden suurin kysymysmerkki näyttää tiedostokäsitteen lisäksi olevan se, että mikä on ohjelma ja miten se ajetaan.
Silja Linko-Lindh
Isojen tiedostojen lajittelu12
Erilaisia lajittelualgoritmeja ja -ohelmia on tietokonealan lehdissä esitetty melko paljon. Yleensä niissä on kuitenkin se rajoitus, ettei lajiteltava tiedosto voi olla suurempi kuin koneen muistiin mahtuu kerralla. Sama pätee myös mm. MS-DOS:in SORT-ohjelmaan.
Pauli Lindgren
Kikkakirstu: Pää näkyy jo14
Nimikkoummikko alkaa turhautua: Nyt tarvitaan kättä pidempää!15
Seppo Valjakka
MSX: Mailman paras suomalainen piirto-ohjelma -- Leonardo16
Oletko koskaan miettinyt, miten pelien upeat alkukuvat tehdään? Entä taustat, isot erikoiskirjaimet ja muut graafiset hienoudet? Hitusen taiteellisuutta tietysti tarvitaan, mutta myös Leonardoa.
Sampo Suvisaari
Jokamiehen LOGO osa 7: Mikä on LOGOn paikka koulussa?19
Tosin kuin joukko-oppi aikoinaan, tietotekniikka ja tietokoneet pääsivät kolkuttamaaan koulun portteja omin voimin, koulun konservatismista huolimatta. Uudet keksinnöt kuten televisio ja video eivät kyenneet olennaisesti muuttamaan koulua. Kykeneeko tietotekniikka mullistukseen, miten ja mikä LOGOn rooli on?
Heinrich Pesch, Susanna Pesch
Commodore: Paikan määritys tähtien ja C-64:n avulla21
Juhani Kaukoranta
Dragon: 6809-konekieli 11: Pia käytön esimerkki -- Pieni musiikkirutiini22
Martin Vermeer
Videopelien historia osa 3: Videopelit kapakasta kotiin24
Viime vuosikymmenen puolivälissä videopelien invaasio kotiin alkoi "tv-tenniksellä". Sen jälkeen tulivat elektroniikkapelit ja videopelit.
Jari Hennilä, Tuomo Sajaniemi
Osta-Myy-Vaihda27
Kerhosivut29
P.S. Pelit ja muut Softat: Potkua pikku-Atariin30
Softatalo OSS on tuottanut 8-bittiselle Atareille pari kiinnostavaa uutuutta. Niillä pannaan uusiksi sekä basic-tulkki että levynkäyttöjärjestelmä.
P.S. Pelit ja muut Softat: Pelattavaa ja luettavaa Amigalle31
Programmer's Guide to The Amiga; Deja Vu; Sinbad And The Throne of The Falcon; Faery Tale Adventure


[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]
This page has been created by Sami Rautiainen.
Read the small print. Last content update: 2001-07-25