[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]
Front page

MikroBITTI

Volume 7, issue 9 (September, 1990)

Table of Contents
 
TESTIT 
Modeemien käyttötesti: Kuusi modeemia - mistä kannattaa maksaa?16
Modeemin hankintaa suunnitteleva kärsii runsaudenpulasta etsiessään sopivaa vaihtoehtoa markkinoilla olevien joukosta. Selvitimme mitä rahalla saa ja testasimme kuuden modeemin ominaisuudet niin tavallisen käyttäjän kuin laitetta purkkikäyttöön hankkivan SysOpin näkökulmasta.
Pekka Honkanen, Olli Majander
Kaksi AT-mikroa: Kannettava vai pöytäkone?24
Harrastajabudjetillakin voi nykyään PC-yhteensopivien mikrojen markkinoilta hankkia paitsi PC:n, tai kehittyneemmän AT:n tai jopa 386-koneen. Tutkimme kahden toisistaan poikkeavan esimerkkilaitteen avulla, mitä tarkottavaa ääripäiden väliin jäävillä AT-koneilla on.
Ari Paananen
Monitorista TV: Pikakokeessa Philips AV730026
Tietokonekäyttöön tarkoitettu monitori tarjoaa usein paremman kuvan kuin tavallinen TV. Eri laitteiden kanssa käytettäväksi tarkoitetussa perusmonitorissa on yleensä melko monipuoliset liitännät. Näiden liitäntöjen käyttöä ei tarvitse rajoittaa pelkkään mikroiluun.
Pekka Honkanen
Tietokoneesta radio: Testissä PC-radio27
Mitä eriskummallisimpia vempaimia tietokoneeseensa liittävä PC-käyttäjä on saanut jälleen uuden tuottteen ostoslistalleen. Lisäkortti ohjelmineen tuuppaa tietokoneeseen ULA-radion, jonka toimintaa voi varsin vapaasti ohjelmoida.
Ari Paananen
Sega Megadrive: Supersarjan konsoli35
Suomalaiset bittiviihteen kuluttajat voivat huokaista helpotuksesta. Nykyaikaiset, huipputehokkaat pelikonsolit ovat rantautumassa maahamme. Ensi-iskun suorittaa ulkomailla ylistetty Sega Megadrive.
Markku Alanen
 
PERUSTEET 
Lukijagrafiikkaa: Kenen kuvia piirrät?14
Posti on kirjeillään tukkinut taiteilijamme työpöydän, joten sallikaamme hänen hieman purkaa pinoaan ja tunteitaan. Onko joukossa uutta Picassoa vai onko tyytyminen entisiin, se selviää seuraavassa.
Wallu
Fraktaalien maailma osa 2: Mandelbrot30
Tämän hetken kuuluisin fraktaali on Mandelbrotin joukko, josta lähes jokainen luonnontieteistä tai tietokoneista kiinnostunut on nähnyt kuvan, tai ainakin kuullut siitä.
Matti Rintala
Commodore-sisäpiiri: Viisautta vasta-alkajille54
On se aika vuodesta, jolloin maasta löytyy niin uusia Amiga-käyttäjiä kuin Amiga-mallejakin. Uudesta koneesta seuraa aina uusia kysymyksiä ja ongelmia. Seuraavassa ensiapua ja vinkkejä vastaisen varalle sekä ensikokemuksia kohutusta Amiga 3000:sta.
Jukka Marin
 
OHJELMOINTI 
PC:n peliohjelmointi: Hahmot liikkeellä56
Erilaisten pelihahmojen suunnittelu muodostuu työlääksi, jos se on tehtävä binaarilukuja kirjoittamalla. Esittelemme ohjelman, jolla hahmot luodaan hiirellä piirtämällä.
Pasi Kettunen
Mikä ihmeen C58
Mikä on tällä hetkellä maailman ylivoimaisesti käytetyin mikrotietkoneiden ohjelmointikieli? Mille kielelle on olemassa eniten kääntäjiä? Mikä on se, mistä kaikki ovat kiinnostuneita, mutta jota monet hiukan pelkäävät? Mistä koko ajan puhutaan? Kyse on C-kielestä, jolla on suuri joukko fanaattisia kannattajia.
Jere Käpyaho
C-64:n funktionäppäinten ohjelmointi61
Tavallisesti C-64:n funkitionäppäimet ovat tyhjän panttina, sillä Basicissa ei ole käskyjä niiden ohjelmoimiseksi. Konekielellä tämäkin puute on korjattavissa, ja erilaisten näppäinyhdistelmien taakse voidaan sioittaa vaikka koko Basicin käskyvalikoima.
Jouni Mannonen
C-64:n Basic-tulkin laajentaminen osa 263
Tällä kertaa rakennamme tulkin rutiinit uusiksi ja terästämme Basicia parilla lisäkäskyllä.
Timo Flink
ST:n työpöytä: Accessory-tiedosto67
Atari ST tarjoaa eräänlaisen korvaavan moniajomahdollisuuden .ACC-tiedostojen avulla. PD-kirjastoissa on runsaasti erilaisia accessory-ohjelmia, mutta sopivien puuttuessa ne voi tehdä myös itse.
Matti Saarnela
PC-vinkit70
Aki Korhonen
 
PELIT 
Peliuutiset30
Peliluola33
Tyytyväisenä ateriaan ja kerrakin vatsa täynnä Pethiel paneutui makuulle. Ilta oli viileä ja hän veti lämpimän huopansa päälleen. Seutu oli tuntunut varsin rauhalliselta ja olivathan mukana myös maagi Albin sekä kääpiö Foger, jotenyö sujuisi varmaankin unten mailla. Örkkejä sun muita ei näissä metsissä tarvinnut varoa...
Nordic
Softasäkki44
Flood; Secret of the Silver Blade; Damocles; Railroad Tycoon; Imperium; Dynasty Wars; Fire and Brimstone; Kick Off 2
Konsolaatikko48
Piinaava odotus on päättynyt, Sega Megadriven virallinen maahantuonti pyörähti vihdoin käyntiin. Mutta mailmalta kantautuvia uutisia ovat uunituore Neo Geo -konsoli ja Segan kädessäpidettävä. Emme sentään vielä ole jättämässä jäähyväisiä perus-Nintendon ja perus-Segan peleille, mutta eiköhän kohta seuraksi saada järeämpää tavaraa.
Jukka Tapanimäki
Pelikopteri49
Moduulipejen vastustajia tuntuu olevan enemmän kuin puolesta puhujia, joten tämänkertaisesta Kopterista ne on jätetty kokonaan pois. Tilalla paljon muuta mukavaa, kera kerosiinin tuoksun.
Baron Knightlore
Top Twenty51
 
LISÄKSI 
Uutiset4
Baby Amiga: Commodore CDTV
Messuraportti: Chicagon bittiviihdemessut '908
Kesän suurin viihde-elektroniikkan katselmus CES 90 antoi jälleen suuntaviivaa bittiviihteen seuraavalle puolivuotistaipaleelle. Pelikonsolit senkun vahvistavat otettaan ja Nintendo varasti jälleen kerran miltei koko shown. Atari, NEC ja Sega pyrkivät kuitenkin nakertamaan valtaistuimen perustaa uusilla tuotteillaan.
Jarmo Österman
Uutisextra: Tietotekniikan sovellutukset: Kolmiuloitteiset elokuvat tulevat22
Tietokoneiden avulla monista vanhoista visioista on tulossa arkitodellisuutta. Näin on käymässä myös kolmiulotteisen elokuvan kohdalla. Vuosi 1990 jää historiaan ensimmäisten todella kolmiulotteisten filmien esitysvuotena.
Niko Palosuo
Lahjavillitys USA:ssa: Tietokoneen kirjoittama henkilökohtainen rakkausromaani53
Pari päivää ennen hääpäivää löysi Dan Rich pinteestä pelastavan lehti-ilmoituksen. Kalifornialainen insinööri Sunnyvalesta pääsi yllättämään vaimonsa Diannen kunnon rakkausromaanilla. Iloinen hengentuote toi avioparin sänkyyn lisää säpinää, Rich vakuutti.
Niko Palosuo
Bittipörssi68
Mikrokivikausi71
Maanpuolustustrilogian keskimmäinen osa.
Wallu
Bittiposti75
Kuukauden kilpailu78


[Prev] [Next] [Up] [Main] [New] [Search] [Home]
This page has been created by Sami Rautiainen.
Read the small print. Last content update: 2003-04-21